DJI01553-2
DJI01553-2

Baars vernieuwt boordcomputers

Baars gaat de komende periode alle boordcomputers in haar wagenpark vernieuwen. Vrachtwagens die nog niet over een boordcomputer beschikken, worden er nu ook mee uitgerust. De huidige TopIQ apparatuur voldoet, maar de nieuwe generatie ATX boordcomputers van leverancier Groeneveld biedt veel extra mogelijkheden. De ATX-systemen genereren een schat aan informatie over onder meer rijstijl, brandstofverbruik, vervoerscondities, planning en routing. Klanten van Baars kunnen dankzij de nieuwe boordcomputers nog actueler informatie krijgen.

De nieuwe apparatuur draait op het Android besturingssysteem en dit biedt veel mogelijkheden om apps van derden te installeren. Bovendien is de boordcomputer gekoppeld aan de smartphone van de chauffeur. Dit optimaliseert de communicatie tussen bestuurder, planning en opdrachtgever.

Duurzaamheid en kostenbeheersing zijn ook belangrijke motieven voor de aanschaf van de nieuwe ATX-apparatuur. Het systeem geeft informatie hoe een chauffeur zijn rijstijl kan aanpassen en zo brandstof bespaart. Dit levert een CO2-reductie op.

192